top of page

Synopsis: En natt inträffar ett brutalt mord i en liten kuststad. Offrets äldre bror, en marinsoldat som kommit hem för att försöka leva det enkla livet och bara surfa, blir istället tvungen att utkräva hämnd mot det skoningslösa gäng som är skyldiga. Samtidigt inträffar ytterligare en tragedi som gör att han blir tvungen att inse konsekvenserna av sitt handlande och han måste be om förlåtelse till dem som hatar honom mest.

 

Regi: Daniel Petrie Jr.
Medverkande: Scott Eastwood (Fury, Grand Torino), Rita Wilson (It’s Complicated, Sleepless in Seattle), Jeff Fahey (Planet Terror, The Lawnmower Man).
Action/ Thriller, USA, 96 min​

Synopsis: Paige och Sasha är de där bästa vännerna som är helt synkade och gör allt tillsammans. De som ingenting någonsin kan komma emellan. Förrän han gör det. Den charmiga läkaren Tim valsar in i Paiges liv som från ingenstans och nu är frågan är om det finns plats nog för tre, eller om relationen med Sasha har kommit till vägs ände…

 

Regi: Susanna Fogel
Medverkande: Adam Brody (Mr.& Mrs.Smith, The Ring), Gabourey Sidibe - Academy Award® Nominee (Precious, Tower Heist), Gillian Jacobs (The Box, Gardens of The Night), Leighton Meester (That's My Boy, Gossip Girl) m fl.
Komedi, USA, 93 min

Synopsis: Tre poliser dras in i en intensiv strid efter en liten pojke blivit svårt skadad efter en smitningsolycka, som testar deras moraliska ståndpunkter. En är skyldig till brott, en försöker täcka över det, och den tredje försöker avslöja det. Hur långt kommer de att gå i sin kamp/jakt för sanningen?

Regi: Matthew Saville

Medverkande: Jai Courtney, Joel Edgerton, Tom Wilkinson, Melissa George m fl.Genre:

Drama/Thriller, Australien, 105 min

Synopsis: Året är 1985. Rad Miracle är en blyg trettonåring som är besatt av två saker, pingis och hip-hop. Under en sommarsemester med sin familj får Rad en bästa vän, får uppleva sin första förälskelse, blir utsatt för stans värsta mobbare, ett rikemansbarn som är en fena på pingis och finner en oväntad mentor i sin mycket annorlunda granne.

 

Regi: Michael Tully
Medverkande: Susan Sarandon, Lea Thompson, Amy Sedaris, John Hannah, Judah Friedlander, Marcello Conte m fl.
Komedi, USA, 92 min

Synopsis: Guldbagge för Bästa utländska film! Sextonåriga Adèle är ung, oskuldsfull och inte helt säker på vad hon vill göra av sitt liv. När hon träffar Emma, en punkig tjej med blått hår och starka åsikter, öppnas hennes ögon för kärleken och för frigörelse. De två inleder ett förhållande som utforskas in i minsta detalj av en kamera som aldrig viker undan, allra minst i de vågade sexscenerna.

 

Regi: Abdellatif Kechiche

Medverkande: Léa Seydoux, Adéle Exarxhopoulos, Salim Kechiouche m fl..

Drama, Frankrike, 179 min 

Synopsis: Under det tidiga 1980-talet bildades Bones Brigade, ett team av skejtare som lyckades väcka nytt liv i sin utdöende sport och förvandla den till en miljardindustri. Bones Brigade lyfte fram namn som Tony Hawk, Rodney Mullen och Steve Caballero – unga outsiders som med kreativitet, passion och gränslös talang blev populärkulturella superikoner för flera generationer framöver.

 

Regi: Stacy Peralta

Medverkande: Tony Hawk, Steve Caballero, Tony Alva, Mike McGill  m fl..

Dokumentär, USA, 90 min 

Synopsis: Georges och Anne är ett par i åttioårs-åldern. Båda har undervisat i klassisk musik och även dottern, som är bosatt utomlands, är utbildad musiker. En dag drabbas Anne av en stroke. Hela tillvaron vänds upp och ner och det starka kärleksbandet mellan Georges och Anne sätts på sitt yttersta prov. Vinnare av Guldpalmen i Cannes 2012.

 

Regi: Michael Haneke

Medverkande: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Issabelle Huppert m fl..

Drama, Frankrike, 127 min 

Synopsis: En av dem skadades svårt, medan den andre blev bäst i världen ... Oscarnominerade dokumentärfilmaren Lucy Walker skildrar genom legendariska bilder rivaliteten mellan barndomsvännerna tillika snowboard-proffsen Shaun White och Kevin Pearce. Trots fantastiska snowboardsekvenser är THE CRASH REEL långt ifrån en vanlig sportdokumentär – en kritikerhyllad berättelse om mod, vänskap och vägen tillbaka.

 

Regi: Lucy Walker

Medverkande: Kevin Pearce, Shaun White  m fl..

Dokumentär, USA, 108 min 

bottom of page