top of page
Ammonite_poster_web.jpg

AMMONITE

Biopremiär: 19 mars 2021 (tillgänglig att boka fram till och med 19 sept 2021).

 

Regi: Francis Lee

Medverkande: Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones m fl 

Genre: Drama, Biografi, Romantik

Land: Storbritannien, Australien, USA

Längd: 113 min

Censur: 11 år

 

Synopsis:
 

1840-talets England. Den kända paleontologen Mary Anning arbetar i en liten stad vid den vilda sydkusten. Hennes mest berömda upptäckter ligger bakom henne. Nu försöker hon försörja sig själv och sin åldrande mamma genom att hitta och sälja fossiler till turister. En dag anländer Roderick Murchison till staden med sin fru Charlotte, som drabbats av en personlig tragedi. Roderick uttrycker stor beundran för Marys arbete och erbjuder henne pengar för att ta hand om Charlotte medan han är borta, vilket hon inte har råd att tacka nej till. Mary och Charlotte är varandras motsatser. Men oväntade känslor blir början på en kärleksaffär som kommer att förändra de två kvinnornas liv för alltid.

 

Oscarvinnaren Kate Winslet och Saoirse Ronan briljerar i dramat "Ammonite", en gripande, emotionell och romantisk berättelse om två kvinnor som genom varandra hittar nytt ljus i livet.
 

Official selection: Cannes International Film Festival 2020, Telluride International Film Festival 2020, Toronto International Film Festival 2020


Pressmaterial, bilder och poster.
 

”Sensationell” - 4/5 The Guardian
 

”En av årets bästa filmer” - The Daily Telegraph 

”Vidunderlig” - The Hollywood Reporter

bottom of page